П`ятниця, 17.05.2024, 07:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Данилюк Оксани Олександрівни

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог файлів

Головна » Файли » Педагогічна діяльність

Британська їжа та напої
[ Викачати з сервера (75.5 Kb) ] 30.10.2015, 00:11

Урок англійської мови в 6 класі на тему:

British Food and Drinks. Mealtime / Британська їжа. Прийоми їжі.

за підручником Oksana Karpiuk English 6 Тернопіль «Видавництво Астон», 2014

Тип уроку: Урок активізації знань. Розвиток мовних компетентностей.

Мета: навчальна:

  • повторити й активізувати лексику теми (food and drinks / їжа і напої, fruit and vegetables / фрукти та овочі, kitchen utensils / посуд, food can be … / якою може бути їжа);
  • практикувати у вживанні нові лексичні одиниці (to consist of, substantial, variety, broth, to praise);
  • удосконалювати техніку читання (текст British Food and Drinks / Британська їжа);
  • активізувати вживання лексичних одиниць (mealtime / прийоми їжі);
  • продовжувати формувати навички усного мовлення;
  • повторити вживання кількісних займенників (some - any, much - many, a lot of / мало – багато), злічувані та незлічувані іменники;
  • практикувати у вживанні вирази How much …? / How many …? / Скільки? (для злічуваних і незлічуваних іменників);

розвиваюча: розвивати вміння висловлювати свої думки, користуючись мовними зразками; вміння уважно слухати, щоб відтворити почуту інформацію під час виконання вправ

виховна: виховувати інтерес до вивчення традиційної їжі країни, мову якої вивчають.

Обладнання: Підручник, робочий зошит, наочний матеріал (картки із зображенням продуктів харчування), роздруківки (завдання для читання і аудіювання), картки для мовленнєвої розминки (зображення кухонного начиння), годинник, відео та аудіо супровід, презентація вчителя.

СТРУКТУРА УРОКУ

I. ПІДГОТОВКА ДО СПРИЙНЯТТЯ ІНШОМОВНОГО МОВЛЕННЯ

1.Greeting / Привітання. Організація класу.

2. Phonetic Drills / Фонетична розминка

Тренування звуків [ks, sk]: A box of biscuits, a batch of mixed biscuits

Учні хором за аудіозаписом вимовляють скоромовку щоразу у швидшому темпі, потім називають слова з потрібними звуками.

3. Warming up / Уведення в іншомовну атмосферу.

Вживання лексичних одиниць по темі “kitchen utensils / посуд ” і прийменника of(вправа пов’язана з фонетичною розминкою). Питання вчителя: Where else we can keep biscuits? -  учні називають кухонне начиння, в якому можна зберігати печиво.

4. Aim / Повідомлення теми та мети уроку.

T : We are going to speak today about food and drinks, fruit and vegetables, kitchen utensils. You also will learn new words and find out some information about traditional food in Britain.

II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ

  1. Vocabulary / Активізація лексичних одиниць.
  1. Учні слухають вимову назв посуду і повторюють за мовцем.
  2. Гра “Yes or No” – “Так чи ні. Учні погоджуються з твердженнями вчителя або заперечують їх і називають правильні: There is a pot, a plate
  3. До кожного елементу посуду учні називають продукти, які можна там зберігати (вживання прийменника of”)
  1. Homework / Перевірка домашнього завдання: (написати інгредієнти для приготування страв: mashed potatoes, vegetable salad, cake). Вживання виразу to makewe need / we dont need” – Щоб приготувати … нам потрібно / нам не потрібно …

Учням пропонується зображення продуктів, завдання – назвати ті інгредієнти, які потрібні для приготування поданих страв.

  1. Grammar Point / Опрацювання граматичного матеріалу
  • Вживання кількісних займенників (some - any, much - many, a lot of / мало – багато) зі злічуваними і незлічуваними іменниками у стверджувальних, питальних і заперечних реченнях.

Робочий зошит: Вправа 13 с. 44 (вибрати правильний варіант займенника) для активізації вивченого матеріалу.

  • Вживання виразу How much …? / How many …? / Скільки …? зі злічуваними і незлічуваними іменниками.  Вправа 2 с. 99 з підручника (для закріплення вивченого матеріалу)
  1. Listening /  Розвиток навичок аудіювання

Pre-listening task / Підготовка до прослуховування тексту.

Music Break / Музична пауза.

Учні слухають уважно пісню про їжу і записують почуті назви продуктів до злічуваних і незлічуваних іменників.

Task 1. Listen to the song. Name food and drinks you heard. Complete the table:

countable nouns

uncountable nouns

 

 

While-listening Activity / Слухання тексту

Учні слухають уважно текст і заповнюють пропуски відповідними кількісними займенниками. Task 2. Listen to the text and fill in the gaps with some / any:

Mum, We’ve got ______ tomatoes but we haven’t got ______ carrots. There are ______ sausages in the fridge but there isn’t ______ chicken. We haven’t got ______ milk. Can you get some?                                                                                                                                    Addie.

Post-listening activity / Перевірка розуміння прослуханого тексту

  1. Warming Up / Хвилинка відпочинку.

Broken Radio / Гра «Зіпсоване радіо»

  1. Reading / Подання тексту для читання

English Food and Drinks. Mealtime / Британська їжа та напої. Прийоми їжі.

1) Pre-Reading Activity / Етап підготовки до читання:

New Vocabulary / Засвоєння нового лексичного матеріалу:

to praise

[ preɪz ]

хвалити

broth

[ brɒθ ]

юшка

variety

[ və’raɪəti ]

розмаїття

substantial

[ səb’stænʃl ]

поживний

to consist of

[ kənsɪst ]

складатися з

2) Reading / Етап читання.

   The English proverb says: every cook praises his own broth. One can not say English cookery is bad, but there is not a lot of variety in it. The usual meals in England are breakfast, lunch, tea and dinner or supper.

Breakfast time is between seven and nine a.m. A traditional English breakfast is a very big meal. It consists of juice, porridge, bacon and eggs, toast, butter, jam or marmalade, tea or coffee. Marmalade is made from oranges and jam is made from other fruit. For a change you can have sausages, tomatoes, mushrooms, cold ham or fish.
    The two substantial meals of the day are lunch and dinner. Lunch is usually taken at one o'clock. For many people lunch is a quick meal. Office workers usually go to a café and take fish or cold meat, boiled or fried potatoes and all sorts of salad. They may have a chop or steak and chips, followed by biscuits and a cup of coffee. Schoolchildren can have a hot meal at school or bring a snack from home.

Tea is very popular among the English; it may almost be called their national drink. Tea is welcome in the morning, in the afternoon and in the evening. The English like it strong and fresh. Tea means two things. It is a drink and a meal. Some people have afternoon tea, so called «high tea» with sandwiches, tomatoes and salad and cakes.

Dinner time is between six and eight p.m. Very often the whole family eats together. They begin with soup, followed by fish, roast chicken, potatoes and vegetables, fruit and coffee.

3) Post-Reading Activity / Етап перевірки розуміння змісту тексту.

Speaking / Розвиток навичок мовлення

Завдання 1. Дібрати продукти для кожного прийому їжі: English Breakfast, English Lunch, English Dinner і розказати з чого складається традиційний британський сніданок, ланч і вечеря (вживання нових лексичних одиниць, вивчених з тексту).

Завдання 2. Вправа Food can be …” . Учні називають прикметники, якими можна описати подану їжу: tasty – смачна, traditional – традиційна, delicious – смачна, healthy – корисна, unhealthy – шкідлива,  fresh – свіжа, salty – солона, sweet – солодка, hot – гаряча, bitter – гірка, cold – холодна, sour – кисла ………

Завдання 3. Вживання виразу Its breakfast/lunch tea/dinner/supper time! Вчитель називає пору дня, учні вказують, який це прийом їжі.  

7 – 9 o’clock in the morning

any time of the day

12 – 13 o’clock in the afternoon

18 - 20 o’clock in the evening

Завдання 4. Вправа «Продовж речення». На дошці записане речення People can eat завдання учнів – вказати місця, де люди можуть їсти.

Завдання 5. Ознайомлення з англійськими прислів’ями про їжу та їх українськими відповідниками:

The appetite comes with eating (Апетит приходить під час їжі). Eat at pleasure, drink with measure (Їж вволю, а пий в міру). Man does not live by bread alone (Не хлібом єдиним живе людина). Tastes differ (Про смаки не сперечаються). All bread is not baked in one oven (Не весь хліб з однієї печі).  To know on which side bread is buttered (Знати, з якого боку твій хліб намазаний). Too much pudding will choke the dog (Від великого шматка і собака подавиться). You can’t make an omelette without breaking eggs (Не можна приготувати яєчню, не розбивши яйця). You can’t eat your cake and have it (Не можна одночасно зїсти пиріг і лишити його). Every cook praises his own broth (Кожен кухар свою юшку хвалить). Too many cooks spoil the broth (Занадто багато кухарів псують юшку). An apple a day keeps the doctor away (З’їдай одне яблуко в день -  і лікар не знадобиться).

ЗАКЛЮЧНА ЧАСТИНА УРОКУ

1. Summarizing / Підведення підсумків уроку

Describe the food English people can eat during the day. What new words about food do you know from this lesson?

2. Home assignment / Домашнє завдання.

Розповідати про традиційну їжу британців. Вправа 3б с. 103 письмово скласти речення за зразком, Робочий зошит Вправа 6, 7 с. 40 утворити словосполучення

 

Категорія: Педагогічна діяльність | Додав: oksanochkadanilyuk
Переглядів: 1217 | Завантажень: 8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук